DIEPENVEEN – Het wordt een bijzonder tafereel rond de kerst bij melkvee- en aspergeboerderij ‘de Boerkamp’ in Diepenveen. Geen asperges uiteraard, maar een fraai aangeklede kerststal omgeven door schapen en ezels; het bekijken waard!

Van 20 t/m 26 december zal in het weiland naast de Oranjelaan (nabij nr. 19) in Diepenveen een mooie bezienswaardigheid opduiken: een verlichte kerststal, inclusief Jozef, Maria en kindje Jezus in een kribbe. In die periode graast de Deventer Schaapskudde ook in het weiland, waardoor de kerststal omgeven zal zijn door maar liefst 400 schapen. Een paar ezels zullen het plaatje compleet maken.

John van Berkum en Hans Nieuwenhuis, beiden wonend aan de Oranjelaan, hebben het initiatief genomen en de stal gebouwd. Buurvrouw Netty Blasman (die een eigen atelier aan de Oranjelaan runt) zorgt voor een bijdrage aan de fraaie decoratie van de stal en de Welkoop van Diepenveen heeft enkele kerstbomen beschikbaar gesteld die naast de stal pronken. Al met al zal het een prachtig plaatje geheel in kerstsfeer zijn. Belangstellenden zijn tussen 20 en 26 december van harte welkom om een kijkje te komen nemen aan de Oranjelaan!

Vorig artikelJongen beroofd van scooter en Iphone
Volgend artikelNieuwjaarsbijeenkomst Diepenveen