DIEPENVEEN – Afgelopen zaterdag vond weer de halfjaarlijkse oliebollenactie van muziekvereniging Sempre Crescendo plaats. Na 65 jaar een niet meer weg te denken traditie die ook deze keer weer succesvol verlopen is.

In tegenstelling tot voorgaande jaren werd dit jaar de oliebollenactie een maand later georganiseerd, geen verkeerde keuze gezien het aantal oliebollen dat verkocht werd. Maar liefst 4500 oliebollen zijn er gebakken door de vele vrijwilligers die al vanaf ’s morgens zes uur in touw zijn om deze actie ook deze keer weer tot een succes te maken.

Vanaf negen uur startte de verkoop aan de kraam, die als vanouds voor Albert Heijn aan de Dorpsstraat stond. Ook gingen een aantal leden huis-aan-huis om de bruine baksels te verkopen. Bewoners van Woon- en Zorgcentrum Sparrenheuvel zijn daarbij niet vergeten, tijdens het koffiedrinken werden de aanwezigen verrast met lekkere verse oliebollen. Deze smaakten zo goed dat de meegebrachte zakken oliebollen al snel waren uitverkocht en direct een nieuwe voorraad opgehaald moest worden.

Nieuw dit jaar was een tweede verkooppunt waar de muziekvereniging haar oliebollen verkocht. Boomkwekerij en Tuincentrum Gooiker verleende haar medewerking en combineerde haar Kerstbomenverkoop met de oliebollenactie van Sempre Crescendo en dat ging heel goed. Of deze samenwerking een vervolg krijgt wordt nog bezien, de reacties zijn in ieder geval positief.

Over een paar maanden zal alweer de volgende oliebollenactie van de muziekvereniging plaatsvinden, een actie die al jarenlang in het dorp zo gewaardeerd wordt. Een traditie om trots op te zijn.

Vorig artikelKerst in Winkelcentrum Boreel
Volgend artikelBloggers slapen tussen schatten uit Deventer geschiedenis