dinsdag, 21 mei 2024
Foto: Deventer Ziekenhuis

Surprise bezoek Edwin Evers (R538) aan Deventer Ziekenhuis

DEVENTER – Totaal verrast waren ze op de Kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis toen Edwin Evers van Radio 538 op bezoek kwam.

Het overige ziekenhuispersoneel reageerde even verast toen als toegift een optreden in het personeelsrestaurant werd gegeven door de Edwin Evers band.

Het bezoek was allemaal in het diepste geheim voorbereid. Aanstichter: Annet Vorwinkel uit Bathmen. Annet’s dochter Fleur werd 2,5 jaar geleden geboren met een visuele handicap. ‘Ik heb afgelopen jaren te veel ziekenhuizen gezien’, vertelt ze. Ze wilde de Kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis bijzonder bedanken voor alle goede zorgen. En dus stuurde ze een wens naar Radio 538. Twee weken lang laat 538 in deze Kerstperiode wensen in vervulling gaan en net die van Annet (en Fleur) werd er uitgepikt.

Surprise

De gehele afdeling, met centraal specialistisch verpleegkundigen Annemarie Ammerlaan en Sanne ten Kampe, wist dat er iets ging gebeuren, maar niet wat. De verassing was compleet toen Edwin Evers live in de uitzending de afdeling bezocht. Met ook nog eens een flinke lading cadeautjes erbij voor de kinderen op de afdeling. Annet: ‘Het spookte al tijden door mijn hoofd om de “meiden” van de Kinderafdeling te bedanken. Ik heb gewoon een mailtje naar 538 gestuurd voor “Beste Wensen” rond Kerst. Geweldig dat ze deze eruit hebben gepikt.’ Dochter Fleur heeft een visuele handicap en reageert vooral op geluid en aanraking. Annet: ‘De verpleging heeft me geleerd wat het effect is van kriebelen en liedjes zingen. Dat zintuigen belangrijk zijn. Je moet leren denken in kansen en niet in beperkingen.’

Dank

Met het bezoek aan de Kinderafdeling was het feest nog niet compleet. In het personeelsrestaurant speelde de Edwin Evers band een half uur muziek. Ziekenhuiscollega’s kwamen er massaal op af. Veel telefoons de lucht in om het miniconcert vast te leggen. Het werd een onvergetelijke middag. Zowel op de Kinderafdeling als in het restaurant. Fantastisch dat Annet dit in gang heeft gezegd. Een mooie beloning zo voor Kerst voor al het werk dat ze op de Kinderafdeling doen. Annet, maar eigenlijk iedereen genoot van dit bijzondere bezoek.

Vorig artikelHonderden wenskaarten van Wensboom naar Humanitas
Volgend artikelWeerbericht – 21 december 2017
error: Content is beschermd!!!