DEVENTER – Omwonenden van de Stadspoortgarage aan de Binnensingel in het centrum van Deventer zijn ongerust en kwaad. Ze willen dat de gemeente Deventer de garage in het centrum gaat aanpakken, want de verloedering neemt steeds verder toe.

“Wij als omwonenden hebben voornamelijk last van de verpaupering en vandalisme. Zo is er overal graffiti, ramen worden ingeslagen en de parkeerautomaten doen het niet”, vertelt omwonende Willy te Riet.

Zijn bovenbuurman Ed van Lamoen ondersteunt de klachten van Te Riet. “Overal zijn hangjongeren en er is een gedeelte van het parkeerdek afgesloten, omdat het bouwkundig niet in orde is.”

Veiligheid

Omwonenden stellen dat de veiligheid van de garage onvoldoende is. “Invaliden kunnen niet eens op het parkeerdek komen. En de brandveiligheid laat te wensen over. Als er brand in de kelder komt, hoeven we niet te vertellen wat er gebeurt”, vertelt Te Riet.

Omwonenden willen dan ook dat de garage gerenoveerd wordt. “Het mooiste zou zijn als het parkeerdek weer een parkeerdek wordt. Een renovatie lijkt mij het beste plan, maar daar wachten we al jaren op”, vertelt Van Lamoen.

Herkenning

De gemeente Deventer herkent zich in de klachten. “De parkeergarage is behoorlijk verpauperd en we willen dat daar een flinke renovatie gaat plaatsvinden”, vertelt woordvoerder Maarten-Jan Stuurman.

“Het idee van een renovatie is er al jaren, maar er moesten wat flinke hobbels worden genomen. We gaan in ieder geval nu opdracht geven om die werkzaamheden echt uit te voeren.” (Bron: RTV Oost)