DEVENTER – Deventer bestaat dit jaar 1250 jaar en om dat te vieren brouwen Grolsch en Davo Bieren samen een nieuw speciaalbier. De inwoners van Deventer mogen hun stempel op het bier drukken door een bijpassende naam te bedenken.

Het speciale biertje, ook wel collaboration brew genoemd, komt in april op de markt. Het is alleen in de gemeente Deventer verkrijgbaar in de horeca, supermarkt, slijterijen en natuurlijk bij Davo Bieren op tap en in fles.

Eeuwige roem
Grolsch en Davo Bieren dagen de inwoners van Deventer uit om met een originele naam te komen. De winnaar krijgt ‘eeuwige roem’ en een uitnodiging voor de officiële presentatie van het bier in maart, precies één week voor het uitkomen van het bier. De prijswinnaar mag natuurlijk ook als één van de eerste het bier proeven.

Een naam inzenden kan tot en met 10 januari. De uitslag wordt medio januari bekendgemaakt.

Terug in de bierhistorie

De brouwers van Grolsch en Davo Bieren zijn voor dit unieke bier teruggegaan in de bierhistorie. In de middeleeuwen werd op grote schaal bier gebrouwen met havermout, gerstemout en tarwemout. Het brouwen met meerdere granen is de inspiratiebron geweest voor de bijzondere receptuur van de Dunkel Weizen, een amberkleurig bier met een ‘bite’ en de frisheid van Weizen.

“Het is geweldig om als brouwers onder elkaar op creatieve wijze tot een uniek recept te komen. Als grote brouwer kunnen we veel leren van de kleinere brouwers en vice versa. Leuk om elkaar zo te inspireren”, aldus Marc Janssen, Meesterbrouwer bij Grolsch.

Brouwer Arnoud Pijpker van Davo Bieren sluit zich daar direct bij aan en voegt toe “Het is erg bijzonder dat we de stad Deventer zo’n mooi cadeau kunnen geven, maar nog leuker dat we de inwoners een rol kunnen geven in het bedenken van een naam.” (Bron: Deventer 1250 krant)

Vorig artikelGo Ahead Eagles versterkt zich tijdens de winterstop
Volgend artikelOmwonenden Stadspoortgarage Deventer zijn het zat