zondag, 14 april 2024

Gemeente Deventer snel met beantwoorden online vragen

DEVENTER – Volgens onderzoek van Wij Verdienen Beter is de gemeente Deventer snel met het beantwoorden van van vragen die online gesteld worden. De gemeente voldoet daarmee aan de e-mailgedragslijn voor overheden.

Net zoals 86 gemeenten kiest Deventer ervoor om op de website enkel nog een formulier te gebruiken om online contact op te nemen. 

Aan de gemeenten die enkel bereikbaar zijn per formulier vraagt maar liefst 72 procent om informatie die niet nodig is voor het beantwoorden van een vraag. Het kan daarbij gaan om het telefoonnummer, adres, sekse en soms zelfs de geboortedatum van de burger die een vraag stelt. Deventer valt hier volgens het onderzoek niet onder.

Ook Deventer correct met de aanhef van de mystery-burger Kris van Breukelen. Er zijn zowel veel mannen als vrouwen die Kris als voornaam hebben. 40 procent van de gemeenten (154) gebruikt niet een neutrale aanhef maar doet een gokje of Kris een man of een vrouw is. Het valt op dat maar liefst 92 procent van de gemeenten die een gokje doen naar de sekse er vanuit gaat dat de burger een man is. 

Vorig artikelJan Terlouw op vierde KOP – festival
Volgend artikelDeventerse synagoge verkocht
error: Content is beschermd!!!