dinsdag, 23 april 2024

Jan Terlouw op vierde KOP – festival

DEVENTER – Een dag lang blik op je brein. Dat is wat er gebeurt op zaterdag 27 januari 2018 in het Burgerweeshuis. Het Science Café Deventer organiseert er in samenwerking met het Burgerweeshuis en filmhuis De Keizer voor de vierde keer het KOP-festival.

Er zijn lezingen, discussies, demonstraties, workshops en testjes. Theater en livemuziek zorgen voor het festivalgevoel. Jan Terlouw houdt een lezing over het belang van het vertellen van verhalen. Daarna komen bevlogen wetenschappers aan het woord over allerlei onderwerpen die op de een of andere manier met het brein te maken hebben.

Zo gaat prof.drLouk Vanderschuren in op de vraag waarom mensen en dieren zo graag spelen. Dr. Femke Nijboer spreekt in haar Sallandse dialect over het Locked-In-syndroom, terwijl dr. Stefan Grondelaers de vraag stelt waarom je in dit land misschien wel Haarlems, maar niet (te) Deventers mag klinken. Andere sprekers vertellen over onderwerpen als autisme, humor, verslaving, het creëren van je eigen werkelijkheid, stress, de overeenkomst tussen verliefdheid en radicalisering, het herkennen van emoties en hersenscans.

Wil je niet alleen luisteren, maar ook zelf actief deelnemen? Doe dan mee aan de KOP Stigma Quiz, laat van je horen tijdens de theatervoorstelling over dementie of pin bijzondere herinneringen vast op de Digitale herinneringskaart Deventer 1250.

In het kader van het KOP-festival is vanaf 20 januari de expositie KOPstukken te zien bij kunstgalerie Kiek-Kus in de Roggestraat, en draait op vrijdag 26 januari de film Ex Machina in filmhuis De Keizer. 

Op de website www.kopfestivaldeventer.nl vind je het complete programma. Kaarten à €8,50 zijn online verkrijgbaar via www.burgerweeshuis.nl. 

Vorig artikelOmruilmogelijkheid voor Topline ketels Nefit
Volgend artikelGemeente Deventer snel met beantwoorden online vragen
error: Content is beschermd!!!