dinsdag, 16 juli 2024
Foto Tilbo

Go Ahead Eagles versterkt zich tijdens de winterstop

DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft in het nieuwe jaar een aantal nieuwe spelers aan zich gebonden. Zo zijn Robin Buwalda en Mauro Savastano nieuwe namen in de Adelaarshorst.

Hamid Zarbaf komt op proef bij Go Ahead Eagles.

Robin Buwalda

Eén van de nieuwe namen is de 23-jarige Robin Buwalda (23). De rechtsbenige verdediger wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van NEC. Buwalda doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag en debuteerde daar in 2011 in het betaald voetbal. Zijn doorbraak beleefde hij bij VVV-Venlo. Hij was twee jaar basisspeler en eindigde in het seizoen 2015/2016 met de Venlonaren als tweede in de Jupiler League. In de halve finale van de play-offs werd VVV-Venlo uitgeschakeld door Go Ahead Eagles.

“De wedstrijd in De Adelaarshorst kan ik me nog goed herinneren”, aldus Robin Buwalda. “Met name in de tweede helft zorgde het publiek ervoor dat de spelers van Go Ahead Eagles er extra in gingen geloven. Met als resultaat de 1-0 in de slotfase. Die wisselwerking was bijzonder om te merken in het veld.”

Mauro Savastano

“Lekker spelen en het team versterken.” Mauro Savastano (20) heeft helder voor ogen wat hij wil tijdens de tweede seizoenshelft. De linksback van Ajax maakt het seizoen op huurbasis af bij Go Ahead Eagles.

Savastano was acht jaar oud toen hij instroomde in de jeugdopleiding van Ajax. Hij won zilver met Nederland op het EK Onder-17 en in de zomer van 2015 volgde zijn officieuze debuut in de hoofdmacht, in een oefenwedstrijd tegen Dinamo Moskou. Aan het begin van vorig seizoen maakte de geboren Zaandammer met Italiaanse roots de overstap van Ajax Onder-19 naar Jong Ajax. Met het beloftenteam werd hij tweede in de Jupiler League.

“Dit seizoen speel ik minder dan vorig jaar”, aldus Mauro Savastano, die in Amsterdam in bezit is van een aflopend contract. “Ik wil daarom graag weer minuten maken, me in de kijker spelen. Toen Go Ahead Eagles interesse toonde, sprak mij dat gelijk aan. Het is volgens mij een goede, warme club. Mijn doelen: weer lekker spelen en het team versterken. Én de play-offs halen.”

Hans de Vroome: “Mauro heeft de hele jeugdopleiding van Ajax doorlopen en daar een goede basis meegekregen. Hij heeft pit in zijn spel en stoomt wanneer de mogelijkheid zich voordoet graag op langs de lijn. Een type back dat past bij Go Ahead Eagles”.

Mauro Savastano gaat bij Go Ahead Eagles spelen met rugnummer 34. Dit als eerbetoon aan zijn vriend en voormalig ploeggenoot Abdelhak Nouri.

Hamid Zarbaf

Hamid Zarbaf traint de eerste week van januari mee met Go Ahead Eagles. De 27-jarige verdediger speelt momenteel in de Tweede Divisie bij HHC Hardenberg. Eerder kwam hij uit voor onder meer CSV Apeldoorn en Rohda Raalte.

Vorig artikelMinder animo bij Brink tot Brinkloop
Volgend artikelInwoners mogen naam bedenken voor speciaalbier 1250 jaar
error: Content is beschermd!!!