zaterdag, 18 mei 2024

Omruilmogelijkheid voor Topline ketels Nefit

DEVENTER – Deventer cv-ketel fabrikant Nefit geeft aan mensen die een Topline-ketel tussen 2006 en 2009 hebben aangeschaft de mogelijkheid om het toestel om te ruilen. Nefit biedt een nieuwe cv-ketel aan voor de de helft van de prijs.

De fabrikant laat dat weten in een reactie op de berichtgeving van RTL Nieuws van dinsdagavond, waarin gesteld werd dat Topline-ketels gevaarlijk zijn.

In een bepaald type van de TopLine HR-ketel van Nefit kunnen vlammen ontstaan, die mogelijk kunnen leiden tot brand. Bovendien geeft de ketel een risico op koolmonoxidevergiftiging, zo meldt RTL Nieuws.

In een reactie laat Nefit weten dat er bij het bedrijf 12 gevallen van brandschade bekend zijn van de 128.000 ketels die van dit type werden verkocht tussen 2006 tot en met 2009Marketingcommunicatie manager Bosch: “Dat zijn er 12 teveel en we doen er alles aan om meer gevallen te voorkomen. In overleg met de NVWA is afgesproken dat eind 2018 alle branders zijn vervangen, tijdens regulier onderhoud aan de ketel.”

Verder laat Nefit weten dat ze nog niet de gelegenheid hadden om in detail te reageren op het onderzoek. Volgens de marketingcommunicatie manager is het bedrijf geschrokken van de teneur van de berichtgeving. Met name het feit dat Nefit zaken zou verzwijgen wordt met klem tegengesproken. Alle bij Nefit bekende incidenten, relevante feiten en rapporten zijn gedeeld met de verantwoordelijke autoriteit, aldus Bosch.

Vorig artikelGemeentebelang vraagt aandacht voor verkeersergenissen
Volgend artikelJan Terlouw op vierde KOP – festival
error: Content is beschermd!!!