maandag, 22 juli 2024
Foto Tilbo

Sinan Bytyqi terug bij Go Ahead Eagles

DEVENTER – De media meldde het vandaag al veelvuldig: Aaron Evans Nemane komt Go Ahead Eagles versterken. Hij zal begeleid worden door een oude bekende in Deventer: Sinan Bytyqi.

Bytyqi zal Nemane namens Manchester City gaan begeleiden, vanavond haalt Bytyqi de huurling op vanaf Schiphol. Go Ahead Eagles heeft de komst van Nemane nog niet officieel bevestigd.

VIERDE HUURLING
Na Mauro Savastano (Ajax), Robin Buwalda (NEC) en Levi Opdam (AZ) is Nemane de vierde huurling die de rest van dit seizoen Go Ahead Eagles gaat versterken. De contacten bij Manchester City zijn gebruikt om de 20-jarige Frans/Engelse ‘winger’ voor de rest van het seizoen te huren. De eerste seizoenshelft werd Nemane nog verhuurd aan Rangers FC in Schotland (het voormalige Glasgow Rangers).GROOT TALENT
In Engeland wordt de rappe winger gezien als een groot talent, doorliep de gehele Manchester City Jeugd academie. Nemane is in Frankrijk geboren, maar opgegroeid Blackley, een buitenstad van Manchester. De jongeling heeft nog niet officieel besloten voor welk land hij eventueel uit wil komen, maar Frankrijk lijkt zijn voorkeur te hebben volgens nieuwssites.

SNELHEID
In Manchester prijst men het potentieel van de jongeling, zijn kracht ligt duidelijk op de flanken, maar men werkt ook hard aan de positie van aanvallende middenvelder. Zijn snelheid wordt geprezen in combinatie met een scherp oog voor het doel. De 20 jarige is technisch begaafd en smijt er diverse vervaarlijke dribbels uit.

CUP FINAL
Nemane debuteerde al op 16 jarige leeftijd in de UEFA Youth League (U21) in een duel dat met 4-1 gewonnen werd van Bayern München. Nemane kwam tot 14 duels in de prestigieuze competitie waarin hij 2x scoorde en 7 assists verzorgde. In de jeugdcompetitie van Engeland, de Premier League2 genoemd, kwam Nemane tot 29 duels waarin hij 3 assists afleverde en zelf 2 maal doel trof. Hoogtepunt in zijn nog prille carrière was de gelijkmaker in de Youth Cup Finale waarin Chelsea uiteindelijk werd verslagen.

SINAN BYTYQI
Nemane zal dus begeleid worden door Sinan Bytyqi de voormalige huurling bij Go Ahead Eagles. Bytyqi speelde immers in 2016 een viertal duels voor Kowet in de eredivisie waarna er een hartkwaal bij hem werd geconstateerd. Ondertussen is de 22 jarige Kosovaar bij ManCity actief als scout en spelers begeleider. In die rol zal hij Nemane bijstaan de komende maanden. Voor Bytyqi is Deventer dus enigszins bekend terrein waar hij tevens alsnog afscheid kan nemen van de supporters.

Vorig artikelSportief het nieuwe jaar in met Kung Fu Deventer
Volgend artikelOpvanglocatie voor minderjarige vluchtelingen in Deventer gesloten
error: Content is beschermd!!!