DEVENTER – Het thema op de Kleine Planeet is koken. De bovenbouw (Supernova) neemt 20 februari restaurant Jackies over voor een paar uur. Alle kinderen van de bovenbouw (groep 6/7/8) maken een eigen project. Ze kiezen een recept en daar gaan ze mee aan het werk. De kinderen zoeken informatie van het recept en maken er samen hun eigen kookboek van. In de bovenbouw maken ze ook nog samen hun eigen restaurant. De juf had een idee om in de klas hun eigen restaurant te maken, de kinderen wilden alleen meer uitdaging. Drie leerlingen gingen naar Jackies om te vragen of ze daar het restaurant tijdelijk konden overnemen. Na veel bellen en overleggen, is dat gelukt. Op dinsdag 20 februari 2018 is het zover, dan staan er geen koks in de keuken, maar kinderen. Ze worden begeleid door Valentijn van Jackies. Ouders en bekenden van de kinderen konden een plek reserveren in het restaurant. Voor €2,50 kunnen zij genieten van de heerlijke gerechten, die de junior koks bereiden. Ook de bediening en de kassa worden overgenomen door de kinderen.

Vorig artikelNieuwe scholen krijgen huisvesting aangeboden
Volgend artikelMaand van het gebit bij dieren