DEVENTER – Wij van Dierenarts Deventer en Holten hebben gebitsverzorging en de zorg van het gebit hoog in het vaandel. Tandheelkunde is een specialisme van dierenarts Minnema. Graag geven wij nuttige tips aan baasjes die bij ons komen om in februari om het gebit van uw huisdier  gratis na te laten kijken. Het is belangrijk om het gebit van uw huisdier goed te kunnen verzorgen.

Ons motto is “ het gebit van uw huisdier is onze dagelijkse zorg”.

De maand februari is bij dierenartspraktijken traditiegetrouw de Maand van de Gebitsverzorging. Baasjes van honden, konijnen en katten kunnen tijdens deze maand bij dierenarts Deventer en Holten terecht voor een gratis gebitscontrole en ontvangen een “goodiebag”. Deze extra aandacht hard nodig, want net als bij mensen moet het gebit bij honden en katten dagelijks verzorg worden en gepoetst.

Baasjes kunnen tijdens de controle van het gebit vragen stellen over tandenborstels, tandpasta, DentaStix® en brokjes die helpen het gebit van honden en katten te verzorgen.

 Is dat wel nodig?

Dat is een veel gehoorde vraag bij ons in de praktijk. Uit onderzoek blijkt dat 8 van de 10 honden en 2 van de 3 katten gebitsproblemen hebben, die bij de baasjes vaak onopgemerkt blijven. Verwaarloosde tand- en tandvleesproblemen kunnen echter leiden tot ernstige bloedingen en het uitvallen van tanden. “Bij uw huisdier moet er net als bij mensen dagelijks enkele minuten gepoetst worden. Als hier op jonge leeftijd mee wordt begonnen kunnen veel problemen worden voorkomen en het voordeel is een dagelijkse controle van het gebit van uw huisdier”, aldus dierenarts Sikke Minnema, actief lid van de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde.

Laat deze maand nog het gebit van uw hond of kat controleren!

Maak nu een afspraak om het gebit van uw hond kat of konijn gratis te controleren. U krijgt tips en advies over de gebitsverzorging van uw huisdier en ontvangt een gratis “goodiebag”. Niet alleen in februari maar het gehele jaar kunt u bij ons terecht voor een gratis controle van het gebit. Op www.maandvandegebitsverzorging.nl kunnen honden- en kattenbezitters op postcode zoeken welke dierenartsenpraktijken meedoen en welke acties er worden georganiseerd.

Op onze tandheelkunde site www.vt-on.nl staat meer informatie over de actie en gebitsproblemen.

Vorig artikel20 februari wordt restaurant Jackies, Jackies junior
Volgend artikelNummer “Tevreden”Rob Dekay op spotify