DEVENTER – De Lebuinuskerk aan het Grote Kerkhof viert dit jaar dat zij 1250 jaar geleden gesticht werd. Het hele jaar door zijn er daarom bijzondere evenementen in de kerk, met als thema Licht aan de IJssel. Op Zondag 25 februari is in het Kerkcafé de schrijver, journalist, documentairemaker en columnist Özcan Akyol te gast. Hij werd geboren in Deventer, in zijn debuutroman Eus ‘Koekstad’ geheten. Met deze roman verwierf hij bekendheid. Inmiddels is hij een veel gelezen schrijver, ook bekend van zijn columns in de Stentor, die altijd tot nadenken stemmen. In het Kerkcafé begint om 16.30 uur. Eus wordt een half uur geïnterviewd, over het IJssellicht en nog veel meer. Daarna is er voor alle aanwezigen een half uur gelegenheid om met hem in gesprek te gaan. Kerk open 16.00 uur. Toegang gratis. Koffie en thee verkrijgbaar.

Vorig artikelExpositie kleurplaten in de Bergkerk
Volgend artikelWinterfestijn Deventer groot succes