Rob Oostenrijk is zelfstandig uitvaartbegeleider in Deventer. Elke laatste dinsdag van de maand schrijft hij over zijn werk op deze plek.
Uw wensen centraal
Dit is zo’n beetje de standaardzin van elke uitvaartonderneming. En, zeg nou zelf, het klinkt bijzonder klantgericht en meelevend. In mijn ervaring is de werkelijkheid echter complexer. Heel vaak weten nabestaanden helemaal niet wat hun wensen zijn. En wat mij betreft is dat goed nieuws. Het geeft namelijk ruimte om te ontdekken wat in dit geval de beste manier is om een afscheid vorm te geven. Wat past bij de overledene én wat past bij de nabestaanden?

Het is mijn taak om de familie het vertrouwen te geven dat alles goed komt. Dat vertrouwen geeft hen de ruimte om te ontdekken wat ze werkelijk willen. Ik help daarbij. Door vragen te stellen, suggesties te doen en mijn ervaring in te brengen. Zo komen we samen tot een uitvaart die maximaal recht doet aan het leven van de overledene.