DIEPENVEEN – Afgelopen maand heeft Muziekvereniging Sempre Crescendo een concert gegeven voor de bewoners van woon- en zorgcentrum Sparrenheuvel. De Diepenveense muziekvereniging doet dit jaarlijks en bezorgt hiermee de bezoekers een fijne, muzikale avond. Of je nu jong of al wat ouder bent: muziek maakt mensen blij!

Het concert werd begonnen door een optreden van het in 2017 opgerichte jeugdorkest, onder leiding van hun dirigent Gijsbert Brilleman. Zij speelden lekker swingende muziek uit de films Pirates of the Caribbean en Sister Act en sloten af met “We will rock you” van Queen. Misschien niet de muziek waarmee de bewoners van Sparrenheuvel opgegroeid zijn, maar velen herkenden de melodieën en er werd enorm genoten; van de muziek, maar zeker ook van de enthousiaste jonge muzikanten.

Onder leiding van dirigent Martin van Zanten speelde vervolgens het (volwassenen) orkest een gevarieerd programma, van de klassieke klanken van “Het Slavenkoor” tot filmmuziek uit The Lion King, Harry Potter en Beauty and the Beast. Op de tonen van “Het kleine café aan de haven” konden de dames en heren even heerlijk meebewegen op de muziek. Onder het genot van een kopje koffie beleefden de aanwezigen een ontspannen avond.

De orkestleden en dirigent doen dit met veel plezier. De hartverwarmende reacties van het publiek maakt ook hen blij.