DEVENTER – Op 9 en 10 maart a.s. neemt Carinova Woonzorg deel aan NL Doet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd en financieel ondersteund door het Oranje Fonds. NL DOET zet de vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. In de 2017 editie waren 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.500 klussen, een recordaantal. Diverse vrijwilligers zetten zich tijdens NL Doet in voor maatschappelijke organisaties zoals Carinova. Zij kunnen klussen uitvoeren waar net wat meer tijd, middelen en handen voor nodig zijn dan de organisatie gewoonlijk beschikbaar heeft. De uitvoering van NL Doet wordt naast de bijdrage van het Oranjefonds mede mogelijk gemaakt door  de Carinova Vrienden van Stichtingen.

Op vrijwel alle locaties worden terrassen en balkons schoongemaakt en opgefleurd.   Bloembakken worden gevuld en waar nodig wordt onderhoud gepleegd. Zelfs een pluktuin wordt op woonzorglocatie Sparrenheuvel aangelegd. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Van ‘Heel Holland Bakt’ op de ene locatie tot High Tea op een andere locaties. Andere woonzorglocaties kiezen voor hun bewoners activiteiten als: een relax en verwenmiddag, knuffelen met boerderijdieren of poffertjes en pannenkoeken bakken.

Alle  klussen zijn aangemeld bij http://www.nldoet.nl. Al met al is het een goedgevuld programma met diversiteit aan mensen en klussen. Het maatschappelijke aspect: verbinding tussen mensen komt hiermee goed tot zijn recht. We hopen dat de mensen die meedoen zo positief zijn dat ze volgend jaar weer mee willen doen aan NL Doet of wie weet in de gelegenheid zijn vaker vrijwilligerswerk te doen.

Hebt u naast NL Doet belangstelling voor vrijwilligerswerk  bij Carinova dan kunt u contact opnemen met Marian Bergman, coördinator vrijwilligerswerk. Te bereiken via Tel. 06 51 94 28 10  of m.bergman@carinova.nl

Vorig artikelGo Ahead Eagles zakt steeds verder weg
Volgend artikelKind gewond na aanrijding Wezenland