dinsdag, 16 april 2024
Foto Tilbo

Go Ahead Eagles zakt steeds verder weg

DEVENTER – 88 supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun, was voor de spelers van GA Eagles een hele opgave. Na een nieuw debacle in Almere werd er even flink gemopperd door de trouwe aanhang. De boosheid sloeg al snel om in berusting en dat is misschien nog wel het meest zorgwekkende. De aanhangers van volksclub zijn de wanhoop nabij.

Jan van Staa gooide in Almere voor de derde keer het spelsysteem om. Dit keer koos de interim-coach van GA Eagles voor een 5-3-2 formatie. “Om een muur op te trekken en minder kansen weg te geven,” zo gaf de trainer in de voorbeschouwing aan. Een kleine twintig minuut hield de ploeg stand tegen middenmoter Almere, alvorens Salasiwa tot scoren mocht komen. De onzekerheid sloeg steeds verder toe bij stoere jongens als Buwalda, Ketting en Schenk. Het tomeloze getik op de rand van het strafschopgebied was daar een uiting van.

En juist die onzekerheid is schrijnend. Jan van Staa was binnen gehaald om de twijfels bij de GA Eagles spelers weg te halen. Echter heeft hij, met het wisselen van de systemen, meer onzekerheid in zijn ploeg gebracht.

In Almere stond Sam Hendriks alleen op een eiland en eigenlijk kwamen Joey Suk en Bruno Andrada daarbij. Zodra de Deventer ploeg in balbezit kwam, had het geen idee hoe de overkant van het speelveld bereikt moest worden. Dat lukte in de gehele wedstrijd slechts vier keer. En daaruit werd GA Eagles één keer gevaarlijk.

Deze vervelende constatering is een gevolg van de opstapeling van gebeurtenissen binnen de Deventer club. Allereerst mocht Leon Vlemmings gaan bouwen aan een nieuw GA Eagles. Daarbij zou de coach ruim de tijd krijgen. Enthousiast ging Vlemmings afgelopen zomer aan de slag. Er werd gewerkt met hedendaagse technieken, modern voetbal zou de basis worden. Iets wat bij volksclub GA Eagles past? Veel supporters schreeuwden al snel van niet. Uiteindelijk heeft de moderne Vlemmings niet de tijd gekregen om te vernieuwen in Deventer. Na een deceptie in Den Bosch moest de coach zijn spullen pakken en vertrekken.

Jan van Staa werd gehaald als de verlosser. Bij Go Ahead Eagles werd gehoopt op het ‘Hans de Koning effect,’ echter is dat uitgebleven. Van Staa wisselt veel met spelers, met systemen en is, zoals we dat van de buitenkant kunnen bekijken, niet het vaderfiguur zoals De Koning was. Het vertrouwen van de spelers is er niet groter op geworden. En inmiddels zijn de statistieken niet meer in het voordeel van Jan van Staa.

GA Eagles is in de kelder van het betaald voetbal beland. Dat zorgt voor frustratie, voor onzekerheid en voor teleurgestelde gezichten. Nadrukkelijk zochten Beltrame en Ketting na steun bij hun familie of vrienden. Levi Opdam stormde uit frustratie direct de kleedkamer in. Sonny Stevens sprak met boze supporters om vervolgens vredig uit elkaar te gaan.

Het seizoen van GA Eagles lijkt als een nachtkaars uit te gaan. Een vervelende constatering over een club die vijf jaar geleden sympathie won in heel Nederland en keurig bovenaan het rechterrijtje van de Eredivisie eindigde. Die plek, dertiende in de Eredivisie, lijkt op dit moment lichtjaren weg. (Bron: Drtv)

Vorig artikelDoor de ogen van… Sonja – de Luizenmoeder
Volgend artikelCarinova woonzorg en NL Doet
error: Content is beschermd!!!