vrijdag, 24 mei 2024

Deventer boekenweek van 11 t/m 18 maart

DEVENTER – Van 11 t/m 18 maart is het feest in Boekenstad Deventer. De boekenbranche, cultuursector en een aantal cafés in Deventer organiseren samen een negendaags festival voor jong en oud. Natuur is het thema. Het is een rijk programma geworden, met als nieuwkomers het open podium voor jongeren EIGENZINNIG in Burgerweeshuis, twee minicolleges in de Atheneumbibliotheek, een tv-boswachter over biodiversiteit, chaos en disbalans en nog veel meer… Natuurlijk ook schrijvers, columnisten en dichters van naam en faam. Talenten uit de stad worden uitgedaagd tijdens de PubQuiz over boeken, schrijvers en natuur. 

Een dikke week vol met schrijvers en columnisten die optreden in cafés, theater, kerk en boekhandel. Maak persoonlijk kennis met een keur aan Nederlandse schrijvers en columnisten o.a. Özcan Akyol, Midas Dekkers, Gerbrand Bakker, Roos Schlikker en Anne-Gine Goemans tijdens de Cursiefjes in de Kroeg op zondagmiddag 11 maart. Daarnaast treden Ellen Deckwitz, Allard Schröder, Marcel Verreck, Ronald Giphart en Bart Chabot in die week op.  

Ook omvat het programma boekverfilmingen, muziek in de geest van Jan Wolkers, een Catch!-avond en activiteiten waar je zelf aan mee kunt doen. De fotowedstrijd Vreemde Vogels. We starten met een feestelijke opening op zaterdagmiddag 10 maart. Burgemeester Andries Heidema en de installatie van Boekenweekburgemeester 2018. Dit jaar neemt stadsdichter Wibo Kosters die taak op zich! Maar liefst 13 organisaties nemen deel aan de Deventer Boekenweek.  

 Voor het complete programma: www.deventerboekenweek.nl 

Vorig artikelFC Emmen te sterk voor Go Ahead Eagles
Volgend artikelGeboorteaangifte vanuit het kraambed in het Deventer Ziekenhuis
error: Content is beschermd!!!