DEVENTER – Vanaf nu is het mogelijk om online geboorteaangifte te doen in het Deventer Ziekenhuis. Als beide ouders hun DigiD meenemen, kan dit vanuit het kraambed geregeld worden. Ze hoeven hiervoor niet meer naar het stadhuis. In Deventer worden jaarlijks zo’n 1.500 kinderen geboren. Waarvan zo’n 1.400 op de kraamafdeling van het Deventer Ziekenhuis. Na de geboorte wordt binnen 3 dagen aangifte gedaan bij de gemeente. Tot 1 januari kon dit in het geboorteloket van de gemeente in het ziekenhuis. Nu is aangifte mogelijk van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Enthousiaste medewerkers

Ouders worden bij de aangifte begeleid door een medewerker van de kraamafdeling. Die zijn enthousiast: “Het is leuk om ouders te begeleiden bij de aangifte. Soms ken je ze al van controles die ze in het ziekenhuis hadden. Het is heel waardevol om ze met deze afrondende handeling te kunnen te helpen.” Overigens zijn ouders nog steeds van harte welkom om in het stadhuis of in de locaties van Publiekscontacten in Bathmen en Schalkhaar aangifte te doen.

Vorig artikelDeventer boekenweek van 11 t/m 18 maart
Volgend artikelGemeentebelang stelt herdenkingsplaquette Belcampo veilig