Door: Herman Riphagen
DEVENTER – Özcan Akyol was afgelopen zondag te gast in het Kerkcafé in de Lebuinuskerk te Deventer. Dit alles in het kader van Deventer 1250 jaar. Zoals misschien bekend viert Deventer dit jaar dat zij 1250 jaar geleden gesticht werd.  Geheel 2018 zijn er daarom bijzondere evenementen in de Lebuineskerk, aan het Grote Kerkhof, het thema “Licht aan de IJssel”. Zondag 25 februari was in het Kerkcafé de schrijver, journalist, documentairemaker en columnist Özcan Akyol te gast.

Eus, zoals vrienden hem onder andere noemen, schreef zijn debuutroman Eus ‘Koekstad’ geheten. Met deze roman verwierf hij bekendheid. Inmiddels is hij een veel gelezen schrijver, ook bekend van zijn columns, die altijd tot nadenken stemmen. In het Kerkcafé begon het interview om 16.30 uur.

Eus werd een half uur geïnterviewd over “het IJssellicht” en nog veel meer. Daarna was er voor alle aanwezigen een half uur de gelegenheid om met hem in gesprek te gaan c.q. vragen te stellen waarvan gretig gebruik werd gemaakt. Eus is bezig met zijn 3e Roman, wanneer deze op de markt wordt gebracht is nog niet bekend. De sfeer peilende was iedereen zeer tevreden. Het was dan ook een prachtig interview waarbij af en toe ook uitbundig kon worden gelachen.

Vorig artikelVVD Deventer: DENK zet zichzelf buitenspel
Volgend artikelDuurzaamheidsdebat in Deventer