Door: Alex Schokker
DEVENTER – Bewoners van de Krommeakker in Deventer Colmschate zijn het beu over de hondenpoep die men maar laat liggen. Een bewoonster vertelt dat wanneer men de hond uitlaat, ze het netjes (met zakje en al) in de poepbakken gooien, die er hebben gestaan. Maar de gemeente Deventer heeft de bakken, wat alleen bestemd is voor hondenpoep, weggehaald. Men gooide er namelijk ook restafval in. Bewoners die hun honden uitlaten en de ontlasting netjes in zakjes doet, kunnen het nu niet meer kwijt. Ook is de plek waar de bakken eerst stonden een aanlijngebied.

De honden worden daar echter gewoon losgelaten en poepen maar raak. Men mag natuurlijk geen afvalresten in dit soort bakken deponeren. De Gemeente Deventer is hiermee ook de fout ingegaan, omdat er op de milieupas nu maar 100 kilo staat (wat eerder 1000 kilo was) en dus gaan mensen hun afval dumpen op plaatsen waar het niet de bedoeling is. Wij betalen hondenbelasting in Deventer en de gemeente doet er niets voor terug. Wij als bewoners willen de hondenpoepbakken weer terug in onze straat.

Laat de gemeente er in ieder geval 2 plaatsen, zodat wij als bewoners van de Krommeakker weer netjes de hondenpoep kunnen deponeren in de toegestane bakken. Er spelen ook kinderen bij het speelhuisje waar regelmatig hondenpoep ligt en dat is natuurlijk niet de bedoeling”, aldus een bewoonster van de Krommeakker. De bewoners hopen dat de Gemeente Deventer dit probleem snel zal oplossen.

Vorig artikelWinterfestijn Deventer groot succes
Volgend artikelRaad de straat