DEVENTER – Die Kostall is de middeleuwse naam (1505) van een binnenstadsboerij in de Walstraat, deze is gelegen in het hart van het Bergkwartier. De Walstraat, Dickensstraat, winkelstraat, looproute van de parkeergarage Boreel naar de binnenstad. Hier staat geen winkel leeg! Die Kostall is gelegen in het centrum van de straat en lift volop mee met het succes daarvan! Het wordt een nieuw initiatief in de straat. Op de deel en achterplaats, gaat die Kostall zich  bezighouden met het organiseren en exploiteren van een streekmarkt voor particulieren en ondernemers en staat aan het begin van de opstartfase Het is de bedoeling dat er een groep enthousiaste en gepassioneerde ondernemers in komt die samen voor eigen rekening en risico “Markt” gaat houden, ondersteund en gefaciliteerd door de Kostall B.V. Lijkt het je wat om je eigengemaakte taarten te verkopen of heb je al een bloeiende handel in het een of ander maar nog geen verkoopplaats, neem contact met ons op. Het is de bedoeling dat er een grote verscheidenheid aan artikelen te koop wordt aangeboden van etenswaren biologisch en niet biologisch tot brocante, van kleding tot meubels en van wijn tot delicatessen zelf gebakken taarten, speelgoed, hippe dekens of fournituren, kortom alles is mogelijk. Over de aantallen bezoekers valt nu nog weinig te zeggen, wel is het zo dat als in de drukke Walstraat de grote staldeuren open staan veel passanten nieuwsgierig naar binnen komen om te kijken naar de eeuwen oude balken op de deel en de koeiennamen die hier en daar nog te lezen zijn. Over het aantal standplaatsen valt ook nog weinig vertellen, dat kunnen er tien, twintig of meer zijn al naar gelang het aantal deelnemers en het aantal verhuurde vierkante meters per deelnemer. Er is een toilet aanwezig, een keukentje en wifi. Er komt een vermelding  in het volgende Walstraatjournaal, een bijlage van nieuwsblad de Stedendriehoek. Er wordt reclame gemaakt op Internet en Facebook en de krant wordt erbij betrokken. De markt is geopend op vrijdag, zaterdag en koopzondag van tien tot zeventien uur dertig. Voor de deelnemers is er verschil tussen binnen op de deel of buiten op de achterplaats staan. Bij buiten staan moet er uiteraard meer rekening worden gehouden met de weersomstandigheden, zeker tijdens de winterperiode precies als op gewone buitenmarkten. Een aantal ondernemers heeft al belangstelling waaronder een bakker met houtovenbrood en een biokaasboer.

Meld je nu aan www.diekostall.nl of via de mail info@diekostal.nl. of neem contact op met Bart Jan van Tongeren, tel. 0653377936

Vorig artikelFestina Lente zoekt zangers
Volgend artikelColumn “De Toestand” Marcel Schoemaker