Iedere week een ander recept. Deze week DE ouderwetse gehaktbal. Gehaktballen zijn altijd lekker, of je nu kleine balletjes wil maken voor bijvoorbeeld door de pasta of gewoon de “ouderwetse” bal voor bij aardappelen en groente. Zo staat hieronder het recept voor de meest heerlijke en sappige gehaktbal (voor 6 personen).

Benodigdheden:

 • 1 kilo gehakt half om half
 • 2 eieren
 • Een scheut ketjap
 • Een scheut koffiemelk
 • Paneermeel (tot het gehakt stevig genoeg is om er een goeie bal van te draaien)
 • Zout (hoeveelheid naar smaak)
 • 1 theelepeltje paprikapoeder
 • 1/2 theelepel peper
 • Een scheut schaschlik saus
 • 2 eetlepels curry
 • Bakboter

Bereidingswijze:

Aan het werk met je handen, dus eerst even goed je handen wassen. Doe alles behalve de schaschlik saus en de bakboter door elkaar in een kom en kneden maar. Dit doe je net zo lang totdat alles goed door elkaar gemengd is. Als dit klaar is draai je het gehakt tot 6 mooie ronde gehaktballen.

Bakboter in de pan en vervolgens rondom aanbakken. Dat betekent dus dat je er bij moet blijven staan en de gehaktbal moet laten rondgaan in de pan tot alle kanten lekker bruin zijn. Doe er vervolgens een flinke scheut schaschlik saus, 2 eetlepels curry en warm(!) water bij en laat de gehaktballen in de pan lekker sudderen. Wel het deksel iets schuin op de pan zetten!

Het ligt aan de grootte van de gehaktballen hoe lang je ze laat sudderen. Dit gaat vaak een beetje op gevoel. Middelgrote ballen laat je ongeveer 50 minuten sudderen.

Lekker gekookte aardappelen en verse groenten erbij….. Eet smakelijk!

 

 

Heb je zelf een lekker recept die je graag met Deventer wil delen? Stuur deze dan naar redactie@deventernieuws.nl en mss staat jouw recept dan volgende week wel in de krant!

Vorig artikelSubsidie voor Klooster Sion
Volgend artikelD.V.V. Go-Ahead Deventer zoekt train(st)ers