DEVENTER – Dit jaar gaat TC de Schapekolk met negen competitieteams van start, waarvan een damesteam op de dinsdagochtend, twee damesteams en een herenteam op de vrijdag, vier herenteams en een damesteam op de zaterdag. Het damesteam op de zaterdag speelt dit jaar in de eerste klasse, nadat ze vorig jaar als tweede eindigde in de tweede klasse.

TC de schapekolk is een club, waar tennisplezier en gezelligheid voorop staan. Met twee all-weather- en vier gravelbanen, kun je altijd wel een balletje slaan. Op maandagavond hoef je met niemand af te spreken, want dan is er husselavond en speel je met wie er is. Na het tennissen kun je lekker napraten onder het genot van een drankje en, als je trek hebt, een hapje op het gezellige overdekte terras.

Tennis in Diepenveen is in 1971 begonnen met een aantal mensen die op drie banen speelden en na het tennissen een drankje dronken in de nabijgelegen bouwkeet die fungeerde als kantine. Toen een aantal leden ook graag competitie en toernooien wilden spelen is er op het park een tennisclub, TC de Schapekolk, opgericht die zich aansloot bij de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Club). De naam komt waarschijnlijk van het feit dat er op die plek een kolk heeft gelegen met een kleine weide met schapen. Het park is vanaf het begin altijd in particulier bezit en als zodanig geëxploiteerd geweest. Nadat het sportpark van de Schapekolk os gekocht door een projectontwikkelaar, verhuisde de club in 2016 naar Sportpark Borgele.

Hoewel het ledenaantal na de verhuizing leek te stijgen, is er helaas dit jaar weer een kleine daling van het aantal leden ingezet. Dit is een landelijke trend. Dit jaar zal de club wederom verschillende acties uitzetten om meer leden te trekken. Zo zijn er verschillende abonnementen, bijvoorbeeld een zomerabonnement voor “mooi weer spelers”.  Ook zal er in het voorjaar een open dag worden georganiseerd voor belangstellenden uit Diepenveen en Borgele die (weer) willen gaan tennissen.

Vorig artikelWie fotografeert de mooiste zonsopkomst van Deventer
Volgend artikelColumn Herman Bakker uitvaart: Geen Poespas