dinsdag, 28 mei 2024

Verkiezing Overijsselse amateurclub van start

DEVENTER – Duizend euro voor de meest maatschappelijk betrokken sportclub van Overijssel. Hiermee willen de provincie Overijssel en Sportservice Overijssel het belang van sport voor de samenleving onderstrepen. Vanaf 8 februari 2018 kunnen Overijsselse amateurclubs zich inschrijven om deel te nemen aan de verkiezing Amateurclub van het jaar.

De jury, onder leiding van Hack Goettsch (directeur Sportservice Overijssel), gaat ook dit jaar weer op zoek naar de meest maatschappelijk betrokken sportvereniging van Overijssel. De bekendmaking vindt plaats op 5 maart tijdens de Overijsselse Sportverkiezingen in Theater ZINiN in Nijverdal. De winnende club ontvangt de prijs uit handen van gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor sociale kwaliteit/sport in Overijssel. Juist betrokken sportclubs spelen een belangrijke rol in het bereiken van de ambitie van de provincie Overijssel voor ‘een leven lang bewegen’.  

Om deel te kunnen nemen aan deze verkiezing, moeten amateurclubs aan de volgende criteria voldoen: de sportclub is vanzelfsprekend in Overijssel gevestigd. Naast het reguliere sportaanbod biedt de club nevenactiviteiten en werkt samen met maatschappelijke organisaties of neemt deel aan maatschappelijke initiatieven. Heeft de club daarnaast aandacht voor vernieuwing in het sportaanbod, dan is de kans steeds groter dat het oog van de jury geïnteresseerd gaat glimmen. De top drie wordt met VIP bussen opgehaald bij hun sportclub om de Overijsselse Sportverkiezingen bij te wonen.  

Inschrijven kan tot 19 februari 2018 via de website www.rtvoost.nl/sportverkiezing 

Vorig artikelInformatie duel Almere city FC
Volgend artikelWeerbericht – 9 februari 2018
error: Content is beschermd!!!