DEVENTER – De Partij van de Arbeid in Deventer biedt haar verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen ook in een audio-versie op CD aan voor blinden en slechtzienden. De partij is daarmee in Deventer de eerste partij om het programma op deze wijze beschikbaar te stellen voor mensen een visuele beperking. Naast een CD-versie wordt de audio ook online aangeboden via Soundcloud.
Het programma is in audio-vorm ingesproken door PvdA-lijsttrekker en -wethouder Jan Jaap Kolkman, raadslid Bep Spa en fractievoorzitter Rob de Geest. De PvdA vindt dat voorzieningen voor mensen een beperking toegankelijk moeten zijn, in lijn met het VN-verdrag dat de rechten voor mensen met een beperking regelt. Daarbij is deze audio-versie van het lokale verkiezingsprogramma een stap.
PvdA-fractievoorzitter Rob de Geest:  “Het is van groot belang dat iedereen mee kan doen. Ook verkiezingsprogramma’s moeten door politieke partijen in een vorm worden aangeboden die standpunten en ideeën voor de komende jaren helder maken een zo groot mogelijke groep. Met deze audio-versie van ons programma nemen we hopelijk bij een deel van de mensen met een visuele beperking een drempel weg.”
PvdA-lijsttrekker Jan Jaap Kolkman: We staan als PvdA voor een inclusieve samenleving, waarin we moeten zorgen dat iedereen mee kan doen en waarbij we proberen drempels weg te nemen. Dat is een hele klus maar ook een noodzakelijke klus. Dit soort voorzieningen, zoals een verkiezingsprogramma, moeten voor iedereen toegankelijk zijn.”
De PvdA Deventer wil de komende tijd zorgen dat het programma beschikbaar is via de bibliotheek en zal het ook aanbieden aan Stichting Fooruit, als belangenbehartiger van mensen met een beperking in Deventer en de stichting Bartiméus, de expertise- en ondersteuningsorganisatie voor blinden en slechtzienden, met een vestiging in Deventer.
De audio-CD is opvraagbaar bij de Partij van de Arbeid via info@pvdadeventer.nl<mailto:info@pvdadeventer.nl> en wordt dan opgestuurd of thuisbezorgd. Er wordt ook een online audio-versie in hoofdstukken aangeboden worden via https://soundcloud.com/pvdadeventer.

Vorig artikelColumn Herman Bakker uitvaart: Geen Poespas
Volgend artikelVeel medailles bij zwemwedstrijden De Klup