Wandelen langs de waterlinies, vanaf dijken met een prachtig uitzicht over het omringende landschap. Om ons land te beschermen tegen de vijand hebben wij door de eeuwen heen gebruik gemaakt van het water. Wij konden grote delen land onder water zetten om zo mogelijk de vijand tegen te houden. De vele “waterlinies” hebben echter hun nut verloren en zijn tegenwoordig veelal gerestaureerd en fraaie monumenten en landschappen. Er is nu een boekje met 13 wandelingen van 8 tot 20 km langs deze linies. Deze bevinden zich door het gehele land. In onze omgeving is dat de fraaie IJssellinie rondom landgoed De Haere in Olst. Het fraaie boekje is nu te verkrijgen bij de winkel van de VVV Deventer en kost € 14,95.

VVV Deventer | Brink 89 (Penninckshuis) | T 0570-710120 | E info@vvvdeventer.nl | I www.deventer.info

Openingstijden:

Maandag 13.00 – 17.00 uur

Dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur

Zondag 11.00 – 16.00 uur

Vorig artikelColumn “De Toestand” Marcel Schoemaker
Volgend artikelSubsidie voor Klooster Sion