Iedere week weer een heerlijk recept van Rita. Deze week de Chocolade Cheesecake.

Benodigdheden:

  • 300 gram Digestive koekjes puur
  • 60 gram ongezouten boter (of margarine)
  • 250 gram pure chocolade
  • 700 gram roomkaas (zonder kruiden)
  • 225 gram (fijne) kristalsuiker
  • 4 eieren (middelgroot)
  • 4 bananen
  • 125 ml zure room
  • keukenmachine

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg, terwijl de motor van de keukenmachine draait, toe. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de rand in.

Bedek de bodem van de springvorm met het koekmengsel en druk dit stevig aan. Bak ongeveer 10 minuten in de oven en laat het dan afkoelen. (Laat de oven wel aan staan)

Hang een kom met daarin de pure chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de stukjes smelten (au bain-marie).

Meng de bananen, de roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe terwijl de keukenmachine draait. Voeg daarna de zure room en de gesmolten chocolade toe. Schep de vulling op de koekbodem en strijk de bovenkant glad.

Bak dit nu ongeveer 1 uur in het midden van de oven. De buitenste rand van de taart moet dan goed stevig zijn. Het midden blijft nog lekker een beetje zacht. Laat het nu een uurtje in de oven afkoelen, zodat er geen barsten ontstaan. Daarna haal je de chocolade cheesecake uit de oven, snij je voorzichtig de rand los en verwijder je de springvorm. Wel helemaal laten afkoelen. Heerlijk!

Vorig artikelPeiling: meer stemmers gaan voor lokale partij
Volgend artikelMartijn Fischer zingt hits van Hazes op Deventer Koningsfestival