DIEPENVEEN – Na de recente vorstperiode en voor het voorjaar losbarst, bakken en verkopen de leden van Muziekvereniging Sempre Crescendo in Diepenveen nog een keer oliebollen. Dat gaat gebeuren op zaterdag 17 maart a.s.

Het bakken begint al vroeg in de ochtend en vindt plaats volgens een traditioneel recept, dat al decennialang in de vereniging in gebruik is. Voor het bakken van de oliebollen mag de muziekvereniging ook nu weer gebruik maken van de werkplaats van het voormalige loonbedrijf Olthof aan de Randerstraat in Diepenveen.

Vanaf 10 uur gaan de leden het dorp in voor de verkoop. Behalve huis-aan-huis zijn de heerlijke, verse oliebollen tevens te koop aan de kraam voor Albert Heijn aan de Dorpsstraat en bij Boomkwekerij en Tuincentrum Gooiker aan de Wechelerweg. Inmiddels is het een traditie, dat de bewoners van Woon- en Zorgcentrum Sparrenheuvel in Diepenveen een versgebakken oliebol aangeboden krijgen tijdens het koffie drinken in het verzorgingstehuis, uiteraard ook met de gelegenheid om oliebollen te kopen.