DEVENTER – Bij de carpool A1 Deventer is vanochtend een grote verkeerscontrole gehouden, en er is op de Hanzeweg op snelheid gecontroleerd.
De resultaten: op de Hanzeweg is een snelheidscontrole gehouden met een flitscontainer. Hier zijn 5657 auto’s gepasseerd en er is 542x te hard gereden. De hoogste snelheid was 86 (50 toegestaan)

Bij de carpoolplaats is een gezamenlijke controle van de belastingdienst en de politie gehouden. Met 3 ANPR auto’s (Automatic NumberPlate Recognition) in en rond de stad zijn zo’n 15.000 auto’s gescand. Hierbij zijn 110 ‘hits’ geweest en deze zijn allemaal aan de kant gezet door 1 van de 15 motorrijders van de politie.

Door de belastingdienst is ter plekke voor 26.000 euro aan boetes / achterstallige belastingen geïnd. Daarnaast is beslag gelegd op 22 auto’s, waarvan er 11 direct zijn afgevoerd. Voor de andere 11 geldt dat er wel beslag op is gelegd, maar mensen er nog in mogen blijven rijden. Hebben ze binnen 4 weken de openstaande vorderingen niet betaald, dan wordt de auto door een deurwaarder opgehaald en wordt ‘ie verkocht.

Er zijn daarnaast door de motoragenten 72 boetes uitgeschreven voor zaken als niet dragen gordel (8x), bellen/telefoon vasthouden (15x), gladde banden (12x), aantal keer snelheid (los van de andere controle), 2 maal te donkere ruiten en nog een aantal RVV-overtredingen.

Ook zijn er 2 openstaande politieboetes (onbekend bedrag) geïnd. Er zijn geen personen aangetroffen die nog een celstraf uit moesten zitten. (Bron: Hanzestad.nl)