DEVENTER – Leerlingen uit een bovenbouwgroep van de Montessorischool van Lith, bezochten samen met journaliste Gerreke van den Bosch en fotografe Sterre Delemarre bedrijven die voorlopen op het gebied van duurzaamheid. De initiatiefneemsters van het project dat wordt georganiseerd in het kader van Deventer 1250 jaar, willen de bijzondere kijk van kinderen op dit onderwerp delen met volwassenen.

De kinderen kregen een rondleiding bij de Koninklijke Auping, Deventer Energie, ’t Cocon, Bezorgservice de Gouden Pompoen, Boer Berrie, Cambio en het Stadhuis, namen hier foto’s en interviewden de ondernemers. De kinderen kregen onder andere het productieproces van bedden te zien, werden meegenomen naar de windmolen’s aan de A1 en ontdekten dat boodschappentassen gemaakt worden van oude banners. De foto’s en interviews gemaakt door de kinderen worden vanaf 23 maart tot en met eind april geëxposeerd in het Stadhuis. De expositie wordt op 23 maart om 17:00 uur geopend door burgemeester Andries Heidema. Locatie: Stadhuis, Grote Kerkhof 1. Kijk voor meer informatie op www.deventer1250.nl.