DEVENTER – In Deventer is afgelopen dinsdag een woonboot gezonken en vanochtend is door de eigenaar met behulp van een kraanbedrijf geprobeerd de boot op te tillen. Doel van de actie was om de ‘rand’ van de boot boven de waterlijn te krijgen, zodat deze leeggepompt kan worden. Momenteel heeft pompen geen zin, omdat het schip te diep in het water ligt en het er net zo hard weer in zou stromen. Vanuit een bootje is geprobeerd de ketting onder de woonboot door te trekken en ‘m zo op te lichten, maar omdat de boot aan meerdere kanten op de bodem ligt was dit niet mogelijk en schoot de ketting telkens naar een hoek toe los. Na enkele uren vanaf meerdere kanten proberen is de poging uiteindelijk rond het middaguur gestaakt. Mogelijk moeten er eerst duikers aan te pas komen om de boot goed te kunnen bevestigen. Wanneer er een tweede poging ondernomen gaat worden is nog niet bekend, aldus Hanzestad.nl

Vorig artikelRestaurant de Wetering wordt Cheers
Volgend artikelBrede raadssteun voor Initiatief PvdA en GL