DEVENTER – Samen met Circulus-Berkel verzorgt de gemeente Deventer ook dit jaar een compostactie. Op zaterdag 17 maart zijn inwoners van de gemeente op vijf locaties welkom voor het afhalen van compost; een bedankje voor het scheiden van het afval. Met de compostactie participeert de gemeente in de jaarlijkse Landelijke Compostdag.

In 2017 werd in de gemeente Deventer meer dan 11 miljoen kilo groente- fruit- en tuinafval (gft) gescheiden ingezameld, gemiddeld  117 kilo per inwoner. Het gft werd vervolgens omgezet in groene energie en compost. Deze bodemverbeteraar bevat veel organische stof en voedt de bodem. Vermengd met aarde is compost een prima ‘meststof’ voor de tuin of een groen balkon. Door de gescheiden gft-inzameling is er sprake van minder CO2-uitstoot, lagere verwerkingskosten en worden grondstoffen gespaard.

Op=op
Tijdens de Compostdag kunnen inwoners van de gemeente Deventer maximaal vijf zakken gft-compost voor hun eigen huishouden afhalen. Dit op vertoon van de milieupas. De 20-literzakken worden tussen 10.00 en 14.00 uur verstrekt op vijf locaties in de gemeente. Voor alle locaties geldt: zolang de voorraad strekt.

Theater op de Brink
Tijdens de Compostdag verzorgt de Ulebelt tussen 10.00 en 14.00 uur voorlichting op de Brink. Bovendien is er een leuke theateractiviteit voor groot en klein. De activiteiten vinden plaats op de warenmarkt.

Uitdeellocaties Compostdag 2018

  • Deventer: De Ulebelt, Maatmansweg 3
  • Deventer: Kringloopwarenhuis Het Goed, Harderwijkerstraat 25
  • Deventer: Platvoet evenemententerrein, Roland Holstlaan
  • Deventer: Recycleplein Duurstedeweg
  • Loo/Bathmen: Parkeerplaats bij zwembad Looërmark, Oudendijk

De compostactie wordt georganiseerd door de gemeente Deventer en Circulus-Berkel.  Meer informatie is te vinden op www.circulus-berkel.nl

Vorig artikelAantal zelfstandig wonende studenten in Deventer fors gedaald
Volgend artikelOpen dag bij woonzorglocatie st. Jozef