DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond een dik verdiende overwinning geboekt op Helmond Sport. In De Adelaarshorst werd het 3-1 voor de ploeg van trainer Jan van Staa, waardoor de Deventenaren nog altijd ongeslagen zijn in de vierde periode.

Go Ahead Eagles was van begin af aan de bovenliggende partij, maar verzuimde na een kwartier voetbal de score te openen. Met een fijne steekpass stuurde Bruno Andrade zijn ploeggenoot Joey Suk de diepte in. De van een schorsing teruggekeerde middenvelder schoot echter voorlangs.

Joey Suk

Tien minuten voor rust was het wél raak voor de Deventenaren. Een voorzet van Aaron Nemane werd slecht weggewerkt door Helmond Sport-goalie Stijn van Gassel, waarna Suk van dichtbij binnen kon koppen. En dus ging Go Ahead Eagles met een 1-0 voorsprong aan de thee.

Man-meer-situatie

In het tweede bedrijf eenzelfde spelbeeld. Go Ahead Eagles was heer en meester en werd een half uur voor het einde zelfs nog een handje geholpen door Helmond Sport. Stephen Warmolts trok aan de noodrem en kon inrukken. Ondanks een man-meer-situatie moest doelman Sonny Stevens alsnog vissen. Furhgill Zeldenrust nam de gelijkmaker voor zijn rekening, 1-1.

Goudhaantje Werkhoven

Hierna was het de beurt aan invaller Givan Werkhoven. Koud in het veld kwam hij oog-in-oog met Van Gassel. Waar hij in eerste instantie nog stuitte op de sluitpost van Helmond Sport, was het na twee keer wél raak: 2-1. Het inbrengen van Werkhoven bleek een gouden greep: in extremis zorgde de twintigjarige aanvaller ook nog voor de 3-1.

Vierde periode

Door de overwinning op Helmond Sport staat Go Ahead Eagles na drie duels in de vierde periode op zeven punten. Enkel Jong PSV en Fortuna Sittard doen het tot op heden beter: zij hebben uit die drie duels de maximale score weten te behalen. (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelClinic rolstoeltennis: leuk en gevarieerd!
Volgend artikelLastige klant op het Boreel plein