DEVENTER – Gemeentebelang is al tachtig jaar lokaal actief, sinds 2005 in de gemeente Deventer. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 werd Gemeentebelang de grootste fractie. De partij wil ook de komende jaren onder leiding van lijsttrekker Liesbeth Grijsen blijven doen waar de samenleving om vraagt. Dit gaat om bijvoorbeeld voorzieningen, bereikbaarheid, economie, behoud van leefbaarheid en zorg.

Marco Schoemans heeft zich de afgelopen vier jaar namens Gemeentebelang bezig gehouden met het Sociaal Domein. “Goede zorg raakt ons allemaal”, zegt de 51-jarige Deventenaar. Wie zorg nodig heeft, moet er op kunnen vertrouwen dat deze snel beschikbaar is en op maat wordt geleverd door professionals. Schoemans: “Het is belangrijk dat je wordt gehoord, zeker als je hulp nodig hebt en het niet loopt zoals gehoopt. Gevoel van onmacht is niet bevorderlijk voor je welzijn.” Gemeentebelang wil een meldpunt voor alle zorgvragen dat makkelijk te vinden is.

Gemeentebelang heeft ook veel aandacht voor ouderen. Inwoners hebben recht op een waardige oude dag. Door levensloopbestendig te bouwen en voldoende aanbod van zorg en verzorging kunnen mensen langer deelnemen aan de samenleving, Marco Schoemans: “Er moet ook letterlijk ruimte zijn om elkaar te ontmoeten. Dit voorkomt eenzaamheid en stimuleert gezamenlijke initiatieven”. Langer thuis wonen is mooi, maar mag niet ten koste gaan van mantelzorgers. Gemeentebelang wil hen ondersteuning bieden om overbelasting te voorkomen.

Gemeentebelang zich in voor een samenleving waarin het goed leven en werken is. Voor alle inwoners en vooral ook mét alle inwoners. Meer over het verkiezingsprogramma? U leest het op www.gemeentebelangdeventer.nl

Vorig artikelMuziek Totaal de lente editie
Volgend artikelGo Ahead Eagles en Jong AZ scoren niet