DEVENTER – Hét Deventer Lijsttrekkersdebat wordt maandagavond 19 maart gehouden in de Deventer Schouwburg. Met honderden mensen in de zaal, een live-uitzending op DRTV en veel aandacht van de Stentor – zowel online als in de krant – wordt dit het debat voor de twaalf lijsttrekkers op het podium om kiezers te overtuigen.

Alex Kuhne, directeur van de schouwburg, is gastheer. Het debat staat onder leiding van de Stentor-journalist Pepijn van den Brink, met als sidekick bekende Deventenaar en columnist Özcan Akyol. Er is muziek van Maarten van Veen, er zijn Deventenaren die hun zegje mogen doen.

Maar bovenal zijn er twaalf lijsttrekkers die met elkaar verbaal in de slag gaan op zes thema’s die in nauw overleg met de redactie van de Stentor zijn geselecteerd. Het gaat over windmolens, over het wel of niet autovrije Grote Kerkhof, over investeren in de stad en jongeren, over hoe je omgaat met de bijstand en over het dossier van de afgelopen tijd: de bouw van filmtheater De Viking.

Grote afwezige tijdens het debat is de lijsttrekker van de VVD, de partij die weigert op een podium te verschijnen met de nieuwe partij DENK.

Het Deventer Lijsttrekkersdebat is vrij toegankelijk voor iedereen. Vanaf 19.45 uur is de zaal open, het debat begint om 20.00 uur. Het wordt georganiseerd door de Deventer Schouwburg in samenwerking met de raadsgriffie van Deventer, dagblad de Stentor en lokale omroep DRTV.

Het Deventer Lijsttrekkersdebat

Maandag 19 maart 20.00 uur

Vorig artikelHerdenking 4 mei Diepenveen
Volgend artikelZing Nederlands met me: inschrijving geopend!