DEVENTER – Huis-aan-huiskrant Deventer Nieuws wordt niet verboden door de rechter. Een verzoek hiertoe van de uitgever van de eerder dit jaar gestopte Deventerextra is afgewezen, aldus Michiel Satink van de Stentor

Kranten stoppen

Artzet stapte twee weken terug naar de rechter met als doel de uitgave van huis-aan-huiskranten door het mediabureau in Deventer te stoppen. Bij een overtreding daarvan zou Schoppema een dwangsom moeten betalen. Volgens Artzet had de beklaagde namelijk adverteerders van Deventerextra op onrechtmatige wijze naar zijn eigen huis-aan-huiskrant gelokt. Schoppema verzorgde eerder de acquisitie van het blad van Artzet. Dit bleek niet het geval te zijn.

Concurrentie

Volgens de rechtbank in Zwolle staat het ondernemers in beginsel vrij om met een voormalige zakenpartner te concurreren. De vraag is of Artzet heeft bewezen dat hier sprake is van onrechtmatige concurrentie. De rechter vond dat Artzet niet aannemelijk heeft gemaakt dat Schoppema adverteerders van Extra naar zijn krant lokte. Dat klanten het mediabureau benaderden om in Deventer Nieuws te adverteren kwam volgens Schoppema omdat Deventerextra gestopt was. Bovendien concurreert de nieuwe krant vooral met andere huis-aan-huiskranten en probeert het adverteerders van die media binnen te krijgen. Dat verweer is door de eiser onvoldoende weerlegd. Ook hebben partijen nooit een concurrentiebeding afgesproken. Het verzoek van Artzet werd daarom afgewezen.

Vorig artikelSylvia van Vemde ontvangt eerste Nationaal Vakdiploma Uitvaartzorg
Volgend artikelDe natuur draait door!