DEVENTER – Basisschoolleerlingen gaan weer aan de slag met wetenschap en technologie. Inmiddels een traditie en iets waar basisscholen naar uitkijken: de jaarlijkse Week van de Techniek. Ook dit jaar maken leerlingen uit groep 7 van Deventerse basisscholen en omstreken kennis met wetenschap en technologie. Hoe leuk techniek kan zijn: dat moet je vooral jong ontdekken. Vandaar dat Platform Techniek Deventer ook in 2018 weer de Week van de Techniek organiseert.

Na veel goede en mooie reacties op de vernieuwde opzet van de Week van de Techniek zal dit jaar wederom de Week in de vernieuwde vorm gaan plaatsvinden. Dit betekent dat in week 12 groepen basisschoolkinderen op bedrijfsbezoek gaan. Vooraf zijn de groepen leerlingen gekoppeld aan een bedrijf. De leerkrachten van deze groepen leerlingen hebben contact gehad met het bedrijf dat ze gaan bezoeken om te onderzoeken of ze ter plekke een opdracht kunnen uitvoeren. Bij sommige bedrijven kunnen de leerlingen ter plekke iets maken en/of onderzoeken. Bij sommige locaties is dat lastiger en wordt op de locatie getoond welke technieken zij allemaal nodig hebben op te kunnen functioneren. Alle scholen krijgen een ‘verwerkingsopdracht’. Dat wil zegen dat zij op een creatieve manier het bedrijfsbezoek moeten presenteren. De uitvoering van deze verwerkingsopdracht worden tentoongesteld op 24 april in de Technicampus tijdens de Open informatieavond.

Vorig artikelVan Parijs naar Deventer: 600 km fietsen voor Lotte
Volgend artikelPvdA Deventer daagt VVD uit tot lijsttrekkersduel