DEVENTER – In vijf dagen op de fiets van Parijs naar Deventer. Het lijkt gekkenwerk, toch fietst Daan Obdeijn straks in mei niet enkel voor de sportiviteit. Zijn vriendin Lotte (38) is ernstig ziek. Lotte heeft de ziekte PLN: een zeldzame en levensbedreigende hartspierziekte. Er is geld nodig voor onderzoek, veel geld. Want een remedie is er nog niet. Niet alleen voor de toekomst van Lotte, maar ook voor al die anderen. Want PLN is een tikkende tijdbom: het kan zorgen voor acuut hartfalen. Met alle gevolgen van dien.

Wie Lotte zo op het eerste oog ziet, heeft niet in de gaten dat ze levensbedreigend ziek is. Ze staat midden in het leven, heeft 2 kinderen en haar hart vol met liefde. Ook al is het ziek. En dat is juist wat Daan Obdeijn zo schrijnend vindt. Daarom werd het tijd voor actie. In mei fietst hij in zijn eentje 600 kilometer, van Parijs naar Deventer om zo geld op te halen voor de hartspierziekte die ‘zijn’ Lotte zo ziek maakt. Een daad uit liefde zou je kunnen zeggen, maar dat is niet het enige.

Duizenden mensen met PLN

Met het geld dat Daan Obdeijn inzamelt voor zijn actie, kan onderzoek gedaan worden naar de hartspierziekte en een nieuw medicijn. Want een remedie is er nog niet. En dat is wel hard nodig, want hoewel er 1000 mensen geregistreerd staan als drager van de ziekte, denkt de patiëntenstichting dat er duizenden mensen zijn in Nederland die de ziekte bij zich dragen. PLN kan zorgen voor acuut hartfalen, met alle gevolgen van dien.

Uitdaging voor het leven

Begin mei begint de fietstocht van Daan Obdeijn op zijn mountainbike, hij start precies onder Eiffeltoren. Zijn fietstocht staat in het niet met de tocht die elk persoon met PLN elke dag moet doorstaan. Het streefbedrag is tweeduizend euro, de eerste donaties zijn al binnen. Maar onderzoek naar een nieuw medicijn kost veel geld, dus elke euro is welkom! Steun de stichting PLN en de fietstocht van Daan Obdeijn. Kijk hier voor meer informatie.

Vorig artikelGo Ahead Eagles komt naar SC Overwetering
Volgend artikelWeek van de Techniek