DEVENTER – De basisschoolleerlingen zijn op bedrijfsbezoek geweest en zijn aan de slag gegaan met de verwerkingsopdracht. In Week 15 bezoeken ze de Lebuïnuskerk om aldaar weer zelf aan de slag te gaan met wetenschap en technologie.

 In week 15 gaan de leerlingen van de deelnemende basisscholen een dagdeel naar de Lebuïnuskerk waar ze deelnemen aan het bekende programma: maken van een tafelventilator die draait op zonne-energie en die ze aan het einde van het dagdeel mee mogen nemen en deelnemen aan Science on Tour. Deze laatste activiteit houdt in dat zij onder begeleiding van studenten van de Universiteit Twente diverse wetenschap en technologieproeven gaan beleven en zelf ook mogen doen. In de pauze krijgen alle kinderen een film te zien over waar alle diverse soorten van techniek aan bod komen, maar waar we ook een doorkijk krijgen naar de techniek van de toekomst. Op dinsdag 10 april om 12:45 uur zal de officiële opening weer plaatsvinden. Voorafgaand aan de officiële opening zal er een lunch worden aangeboden.