DEVENTER РDe Deventer rugbyclub The Pickwick Players heeft zaterdagavond een invitatiewedstrijd gespeeld in Dublin. Het was de eerste wedstrijd ooit voor de Deventer ploeg in het land van de huidige six nations en Grand Slam winnaar Ierland. De wedstrijd vond plaats in het grote stadion van Dublin op kunstgras en stond onder leiding van de bekende scheidsrechter Wayne Sheridan die voor het laatst de fluit hanteerde. Mede hierdoor was het voor de Deventenaren een grote eer aan te mogen treden tegen Old Wesley RFC uit Dublin. De Deventenaren konden uiteraard de fabuleus spelende Ieren niet bijhouden, maar wisten toch drie keer een try te scoren door George Keizer, Nico Kuipers en Daniel Faamatuainu, een prestatie van formaat. Toen referee Sheridan voor de allerlaatste keer floot stond er een stand van 53-23 op het grote scorebord. Op de foto is de Deventer scrumhalf Roy Gerritsen aan de bal bij de scrum.