Exotische sound die swingt, geflankeerd door pop en sixties
DEVENTER – De Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen organiseert op Koningsdag 27 april een swingend muziekfeest in het oudste stadspark van Nederland. Het feest begint om 13.00 uur en er staan drie muzikale acts op het programma. Het trio Bungu Bungu van de Zutphense muzikant en componist Frank Ong-Alok is het swingend middelpunt. De Apeldoornse coverband Eastwood opent het Oranjefeest en de legendarische sixties band The ValiantFighters sluit af met een uniek en eenmalig Reünieconcert.

Bandleider Frank Ong-Alok heeft, net als Eastwood en The Valiantfighters, al meerdere keren opgetreden in de koepel. Dit keer laat hij Deventer kennismaken met zijn nieuwe formatie. De muziek van Bungu Bungu is aanstekelijk en laat niemand met een beetje gevoel in het lijf onberoerd. Kaseko (Surinaamse dansmuziek) is de basis stijl. Door het gebruik van de accordeon, die wordt bespeeld door Wolfram Reisiger, is de gebruikelijke setting anders. Frank Ong-Alok speelt op bas en neemt de leadzang voor zijn rekening. Erik Snellink ondersteunt hen ritmisch met de typische Kaseko beat en laat het geheel heerlijk en subtiel swingen. Door een uitgekiend samenspel en muzikale interactie ontstaat er een exotische sound die swingt en uitnodigt tot dansen. En laat dat nu precies de bedoeling zijn van Trio Bungu Bungu.

Een hele middag ontspannen genieten in de stadse natuur met goede muziek, een heerlijk DOV-oranje-sfeertje en nog gratis toegang ook. Daar word je toch vrolijk van.

Nadere programma informatie: www.muziekkoepelneringbogel.nl