DEVENTER- Vrijdag werd er op de IJsseldijk te Welsum weer op snelheid gecontroleerd. Dit betreft een 60 km/u zone en staat bekend als een klachtlocatie. In zeer korte tijd werd de eerste motorrijder aan de kant gezet, die gemeten werd met 124 km/u. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Hierna viel een andere motorrijder op vanwege zijn snelheid. Tijdens het volgen met de videoauto op ruime afstand, ging de snelheid steeds verder omhoog. Al het overige verkeer werd met hoge snelheid ingehaald waarbij de politie de indruk kreeg dat de bestuurder wilde ontkomen aan een staande houding. Snelheden kwamen tot wel 150 km/u. Dankzij het gebruik van de “toeters en bellen” en het alerte reageren van andere weggebruikers kond de politie de motorrijder blijven volgen en andere collega’s via de meldkamer bijpraten. In De Worp (30 zone in gem. Deventer) reed hij circa 90 km/u door het dorp. Uiteindelijk gaf de motorrijder het op in Steenenkamer (gemeente Voorst) waarbij een doodlopende weg aan de horizon mogelijk een rol speelde. De 63 jarige bestuurder uit Haaksbergen kreeg meerdere pv’s, het rijbewijs werd ingevorderd en er werd een mededeling naar het CBR gedaan. Grote kans dat er een EMG (verplichte cursus) wordt opgelegd.

Bij het aanrijden naar de klachtlocatie aan het begin van de dienst, zag de politie een jongeman in een motorpak lopen, echter een motorfiets was er in de buurt niet te zien. De vermoedens bleken bij navraag te kloppen; hij was met de motor uit de bocht gevlogen… Gelukkig in dit geval alleen materiële schade. Oorzaak is waarschijnlijk, een te hoge snelheid van de beginnende bestuurder. (Bron: CentraalDeventer)

Vorig artikelMeer ruimte voor horeca
Volgend artikelRita’s Recept: Vis