DEVENTER – komt er meer ruimte voor nieuwe horeca op De Brink en het Grote Kerkhof in Deventer. Voor de twee stadspleinen in de hanzestad geldt nu nog een maximum aan horecagelegenheden. “Maar die beperking gaat er af. Deventer moet nog meer een boeiende beleefstad worden”, zegt wethouder Jan Jaap Kolkman.

Behoefte

Volgens Kolkman voorzien de ruimere mogelijkheden in een behoefte. En dat wordt beaamd op de volle terrassen op de vrijdagmarkt op De Brink.

“Hoe meer reuring hoe beter. En Deventer kan nog wel wat extra’s gebruiken”, is bij de De Waagschaal te horen. “Wat hier ontbreekt is een goed visrestaurant en een mobiele kiosk midden op de Brink”, zegt een ander.

Bibliotheek

De bibliotheek aan de Brink, die binnenkort vrij komt door verhuizing, biedt ook mogelijkheden. “Voor de jeugd is er helemaal niets op De Brink, dat kan prima daar.” Maar niet iedereen ziet dat zitten. “Een cultuurpaleis in de oude bieb is beter.”

Vorig artikelNieuwe woonwagen

locaties Deventer in o.a. Steenbrugge

Volgend artikelAchtervolging eindigt in Deventer