Door Sonja Veneman
DEVENTER – Met haar geïmproviseerde dans Liberté wist Louelle (17) de deskundige jury te overtuigen. De strijd ging ze aan met andere toptalenten op het gebied van dans en zang uit de hele regio.

“Ik kwam er op het laatst pas achter dat ik iets kon winnen en kwam eigenlijk gewoon om wat podiumervaring op te doen en het dansen van een solo.”

De overwinning kwam voor haar totaal onverwacht maar ze is flink aan het genieten van afgelopen zaterdagavond in het Hoftheater in Raalte.
De 17-jarige scholiere zit in eindexamenjaar VWO en danst al sinds haar zesde bij Studio DanZo in deventer. Hier traint ze bijna dagelijks en in het weekend volg ik graag workshops, masterclasses en doe ik mee aan projecten. Ze is dus al een professionele danseres in ontwikkeling.

Onlangs stond ze met een project vanuit Den haag, dance date vanuit Holland dance , in het Spui na weekenden trainen. Ook ging 11 maart de voorstelling GERAAKT in première van het dansgezelschap !mpact. Hierin stond ze met acht dansers het stuk UIT dat over de tiener gaat die altijd maar aan moet staan.

Vrijheid

Louelle legt uit waar haar dans over gaat en hoe ze dit bedacht heeft :
“Op vakantie in Marokko ontstond het idee. Ik voelde toen heel veel vrijheid. ‘s Ochtends wisten we nog niet waar we s’ avonds sliepen en we zeiden dan telkens : “We rijden wel in die richting en zien waar we uitkomen.” Dit vond ik echt heerlijk gewoon kijken wat op je pad komt en gaan! Ja, daar voelde ik echt mijn ultieme vrijheid en die wou ik vervolgens erg graag uiten via dans, en ik denk dat de boodschap over is gekomen.”

En nu verder?

Ze is enorm blij met haar overwinning en gaat nadenken over de manier waarop ze haar cheque gaat besteden. Workshops of misschien een stage in het buitenland?  In ieder geval een kans om haar danscarrière een nog professionelere boost te geven.

Vorig artikelColumn: Erik van Luttikhuizen
Volgend artikelInformatieavond ‘Wonen zonder aardgas’