DEVENTER – Deventer Energie organiseert op 17 april bij KonnecteD aan de Schonenvaardersstraat 9 in Deventer een informatieavond over aardgasloos wonen. Twee energieadviseurs zullen tijdens een korte presentatie ingaan op de vraag hoe je in je woning over kunt schakelen naar aardgasloos wonen en wat daar allemaal bij komt kijken. Vervolgens zal er veel gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Hoe kom ik van het aardgas af
In de media wordt momenteel druk besproken dat we met zijn allen ‘van het gas af’ moeten. Het aardgas raakt langzaam op, het winnen ervan zorgt voor veel problemen en bovendien is het gebruik ervan belastend voor het milieu. Maar hoe maak je de omslag naar een huis dat je volledig elektrisch van warmte en warm water voorziet? Wat komt daar allemaal bij kijken? De  warmtepomp is een veel gehoord alternatief. Maar is een warmtepomp altijd toepasbaar? Hoeveel ruimte neemt deze in beslag? Hoeveel geluid produceert deze? Kunnen oude radiatoren behouden blijven? En voldoet de isolatie van het huis aan de voorwaarden of komt iemand bij een strenge winter in de kou te zitten? Kortom, omschakelen naar aardgasloos wonen roept veel vragen op.

Energieadviseurs beantwoorden vragen
Energieadviseurs Henk Kasper (Energie in Beweging) en Ben Dull (Energie in Actie) hebben beide veel ervaring met het overschakelen naar aardgasloos wonen. Op de informatieavond op 17 april zullen zij ingaan op de verschillende manieren waarop je aardgasloos kunt wonen en welke consequenties dat  voor je woning heeft. Zij zullen de vragen beantwoorden die bezoekers van de informatieavond  vooraf per mail hebben ingediend. Ook is er gelegenheid om tijdens het tweede deel van de avond aanvullend vragen te stellen. Aan het eind van de avond kunnen bezoekers eventueel een afspraak met hen maken voor een persoonlijk gesprek. Ook de wooncoaches van Deventer Energie zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en kosteloos huisbezoeken in te plannen.

Aanmelden
Wie meer wil weten over hoe hij stappen kan zetten naar aardgasloos wonen en de informatieavond wil bezoeken, kan voor meer informatie en opgave gaan naar www.deventerenergie.nl/wonen-zonder-aardgas. Daar kunnen ook vragen ingediend worden die tijdens de informatieavond worden behandeld.

Vorig artikelDeventer danstalent Louelle van Veen wint Salland’s Got Talent
Volgend artikelUitbreiding zonnepanelen op dak Sallcon