dinsdag, 16 juli 2024
Foto Tilbo

GA Eagles op bezoek bij RKC Waalwijk

DEVENTER – Vrijdagavond speelt Go Ahead Eagles haar laatste uitduel van dit seizoen. Dit gaat Jan van Staa doen met een gehavende selectie. Soumaoro, Stans, Schenk, Dekker, Andrade, Savastano en Groenbast zijn allen geblesseerd of niet fit genoeg gevonden om vanavond tegen RKC Waalwijk van de partij te zijn. Givan Werkhoven zit zijn schorsing van twee wedstrijden uit en zal pas volgend seizoen weer in actie komen voor de Deventerploeg.

Voor Go Ahead Eagles staat er niks meer op het spel. Met een 17e plaats in de Jupiler League kan er worden uitgekeken naar volgend seizoen. Hetzelfde geldt voor RKC Waalwijk. De ploeg van oud-Eagles trainer Hans de Koning staat er nog slechter voor. De Waalwijkers staat op een teleurstellende 19e plaats, maar kunnen nog over Go Ahead heen gaan, mits er tweemaal gewonnen wordt.

De tegenstander

Zoals gezegd is ook voor RKC het seizoen nagenoeg voorbij. Desondanks beschikt RKC over een x-aantal bekende namen in de selectie. Met Henrico Drost, Serginho Greene, Hans Mulder, Johan Voskamp  en Roland Bergkamp herbergt de selectie van de Waalwijkers over bakken ervaring.

Hans de Koning kan vanavond in ieder geval geen beroep doen op Jan Lammers. De verdediger komt vanwege een blessure dit seizoen niet meer in actie. Paul Quasten heeft de groepstraining hervat, maar of hij kan spelen is nog niet duidelijk.

Na afloop van het duel neemt RKC afscheid van een zevental spelers. Zij worden in het zonnetje gezet door de supporters.

Go Ahead Eagles

De ziekenboeg van “Kowet” zit vanavond overvol. Met 8 spelers in de lappenmand, zit Jan van Staa vanavond met een uitgedunde selectie in de bus naar Waalwijk. Wel is er goed nieuws uit de ziekenboeg te melden, want Sam Hendriks is fit genoeg om vanavond aan de aftrap te beginnen.

RKC – GA Eagles

Eerder dit seizoen stonden Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk in competitieverband al tegenover elkaar in De Adelaarshorst. Op 22 december 2017 hielden beide elftallen elkaar in evenwicht: 0-0. De laatste onderlinge ontmoeting tussen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk in het Mandemakers Stadion was op 27 september 2015. Met twee treffers hielp Jerry van Ewijk de Deventer ploeg destijds aan een 0-2 zege.

Deventer RTV

De wedstrijd is vanavond uiteraard te volgen via Deventer Radio. Erik van Luttikhuizen en Patrick Kieftenbelt houden jullie met een live verslag op de hoogte van RKC tegen Go Ahead Eagles. De voorbeschouwing van Tussen de Lijnen en het wedstrijdverslag is te volgen via 107.3 FM!

Vorig artikelSupporters verlengen massaal seizoenskaart GAE
Volgend artikelGrote Kick-Off met o.a. Anouk
error: Content is beschermd!!!