donderdag, 23 mei 2024

Koningsspelen Deventer 2018

DEVENTER – De Koningsspelen in de Scheg startte vrijdag met ‘The Daily Mile’. Een primeur voor Deventer! Met een rondje om De Scheg renden honderden kinderen zich warm voor het sporten tijdens de Koningsspelen. Daarnaast werd er dit jaar tijdens de Koningsspelen ook ingespeeld op 1250 jaar Deventer.

Eén van de doelen van Sportbedrijf Deventer is dat alle kinderen minimaal één uur per dag bewegen. Daarom krijgen de Koningsspelen elk jaar een thema mee dat bijdraagt aan de landelijke beweegnorm. Met de Daily Mile kunnen scholen effectief en laagdrempelig kinderen in beweging brengen. Dit draagt bij aan de conditie, maar zeker ook aan hun concentratieniveau tijdens de lessen. Na de Koningsspelen ontvingen de scholen een toolkit hoe zij de Daily Mile kunnen inzetten.

Speelparadijs na Koningspelen officieel geopend

Na afloop van de Daily Mile gingen leerlingen en docenten van groep 5 t/m 8 rechtstreeks naar de sportclinics waarvoor zij zich hadden ingeschreven. Bij De Scheg boden diverse sportverenigingen clinics aan. Zo waren v.v. Avior, BC IJsselstad, DRC The Pickwick Players, TC Park Braband en AV Daventria 1906 aanwezig. Ook was het Speelparadijs gereed gemaakt voor de ruim 3000 kinderen die aanwezig waren. Na afloop werd het paradijs officieel geopend voor publiek.

Activiteiten BorgelerBad en De Kroon      
Het Borgelerbad werd vandaag voor leerlingen van groep 5 t/m 8 omgetoverd tot het veiligste zwembad van Nederland. Reddingsbrigade Deventer bood hier haar aanbod zwemmend redden aan en bracht leerlingen de beginselen van EHBO bij. Daarnaast konden kinderen sporten uitproberen bij de Sportcarrousel van Iedereen Actief op het naastgelegen terrein van de wielerbaan. Sporthal De Kroon was tijdens de Koningsspelen de locatie voor het speciaal onderwijs.

Warming up Nationale Sportweek in Deventer

Voor het zesde jaar op rij organiseerde Sportbedrijf Deventer de Koningsspelen. Dankzij de enorme support van diverse organisaties zoals sportverenigingen en onderwijs, behoort de Koningsspelen in Deventer tot de grootste sportdag van Nederland. Daarnaast is het een opmaat naar de Nationale Sportweek, waar Deventer in 2018 Hostcity van is. Deze week is van 15 t/m 20 september en staat in het teken van sport en bewegen.

Vorig artikelBuitenbaden Borgelerbad al open!
Volgend artikelGA Eagles verliest wederom
error: Content is beschermd!!!