DEVENTER – De nieuwe woonwagenplekken komen er nadat Deventer volgens het College voor de Rechten van de Mens woonwagenbewoners discrimineerde op basis van ras.

De gemeente voerde jarenlang een uitsterfbeleid als het gaat om woonwagenlocaties. Volgens de gemeente was er steeds minder behoefte aan het wonen in een woonwagen. Eind vorig jaar, na het vonnis van het mensenrechtencollege, werd bekend dat Deventer het beleid gaat aanpassen en nieuwe plekken gaat creëren.

16 nieuwe plekken

In totaal gaat het om 16 nieuwe locaties, nu telt de stad nog 91 woonwagenplekken. Vier eerder ontmantelde standplaatsen worden weer ingericht. “Een flinke uitbreiding inderdaad”, zegt wethouder Jan Jaap Kolkman. Hij erkent dat de gemeente in de voorbije jaren de rechten en de woonbehoefte van woonwagenbewoners niet goed heeft ingeschat.

Vorig artikelAmateur voetbal Deventer
Volgend artikelMeer ruimte voor horeca