OUDE MOLEN – Op zaterdag 12 mei is iedereen  tijdens de Nationale Molendagen van harte welkom bij Windkorenmolen De Leeuw ( Oude Molen). Er is van 10.00- 16.00 uur van alles te beleven op het Molenplein aan de Oude Molenweg 3 in Oude Molen (tussen Bathmen en Lettele).

Zo is er op deze dag voor Moederdag de traditionele Geraniummarkt met een keur aan diverse geraniums en vele andere soorten planten, zowel kamer- als perkplanten.
Verder zijn er molengidsen aanwezig die u in en om de molen graag vertellen over de werking van een windmolen, de geschiedenis en bijzonderheden van het graan malen. Voor degene die slechts even tijd hebben of het wat moeilijk vinden de steile trappen van de molen op te gaan is er een doorlopende videovoorstelling waarin verschillend aspecten van de windkorenmolen kort worden belicht.

De producten van de molen zijn in de Molenwinkel te koop. U kunt er diverse meelsoorten en mixen vinden met de erbij behorende ingrediënten.  En tenslotte zijn er de ‘Vrienden van de Molen’ die de hele dag u willen voorzien van een kopje koffie, thee, limonade, een plak  of een hele molenkoek dan wel nog wat andere streekproducten. En er worden weer heerlijke pannenkoeken gebakken van het meel van de molen.

Bezoek aan de molen op deze nationale Molendag is een prachtige gelegenheid om zowel molen De Leeuw, de Geraniummarkt  als de Molenwinkel te bezoeken. Immers de volgende dag 13 mei is het Moederdag . Verras (schoon-)moeder, jezelf of gewoon iemand anders de je lief is met een origineel cadeau, samengesteld  uit de mogelijkheden die dag bij de molen.  Een meelproduct uit de winkel samen met een plant en een molenkoek van de ‘Vrienden van de Molen’ wordt een cadeau echt iets heel bijzonders.

Voor de kinderen is er per leeftijdsgroep een verrassing. Dus alle reden om dat zware houten werktuig dat molen heet, te komen bezoeken.  De opbrengst komt ten goede aan het onderhoudsfonds van de molen.